VJETAR PUŠE KAKO HOĆE

02.07.2015. /

 ČETVRTAK /

 19:00 /

 Cinestar Zagreb

ZEMLJA:
Hrvatska
GODINA:
2014
REDATELJ:
Zdravko Mustać
ULOGE:
Mislav Čavajda, Ivana Krizmanić, Iva Mihalić, Maja Posavec,
ŽANR:
Arthouse / Triler
TRAJANJE:
88 min
ORIGINALNI NASLOV:

THE WIND BLOWS

SINOPSIS:

Došao je i taj dan: premijera hrvatskog žanrovskog filma na Fantasticu! VJETAR PUŠE KAKO HOĆE potpisuje Zdravko Mustać, do-it-yourself majstor hrvatskog filma i predstavlja novu generaciju glumaca u efektnom meditativnom arthouse trileru kakvi nam na Fantastic obično dolaze iz Azije i drugih krajeva svijeta. Go Croatia!

Plaćeni ubojica dolazi u metropolu po naručenom zadatku. U mozaičnoj strukturi i sudaru nadrealnih i stvarnih situacija, putanja glavnog junaka ispreplest će se s još nekoliko likova. Njegova prošlost i nepažnja uzrokuju brojne nesporazume koji vode do tragičnih posljedica.

BIO:

Zdravko Mustać pripadnik je četvrte generacije škole alternativnog filma Kino kluba Split. Tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća realizirao je dvadeset kratkih eksperimentalnih filmova, a filmom se profesionalno počinje baviti devedesetih godina. Režirao je više od 40 kratkih alternativnih i igranih filmova, videoradova, TV dokumentaraca i glazbenih spotova. Za svoj rad osvojio je brojne nagrade, a filmovi su mu prikazivani na domaćim i stranim festivalima ili u sklopu retrospektiva hrvatskog eksperimentalnog filma i videa. Višestruki je dobitnik nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji film (1996., 1999. i 2001. godine).

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​