TI, NAJSJAJNIJA U NOĆI

02.07.2014. /

 SRIJEDA /

 19:00 /

 Cinestar Zagreb

ZEMLJA:
Turska
GODINA:
2013
REDATELJ:
Onur Ünlü
ULOGE:
Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez, Ercan Kesal, Ezgi Mola, Serkan Keskin, Nadir Sar‟bacak, Ahmet Mümtaz Taylan
ŽANR:
Fantastična drama
TRAJANJE:
107 min
ORIGINALNI NASLOV:

Sen aydinlatirsin geceyi / Thou gild’st the even

SINOPSIS:

Svim nepopravljivim sanjarima preporučujemo romantičnu fantastičnu dramu “Ti, najsjajnija u noći“ o mještanima anatolijskog gradića s nadnaravnim moćima. Riječ je o predivnom alegorijskom epu i crno-bijelom filmu iznimne vizualne poetike, čiji naslov je inspiriran Shakespearovim stihom.

U gradiću u Anatoliji život ide dalje: Cemal je pomoćni sudac na nogometnim utakmicama, Yasemin radi na farmi, Defne je prodavačica knjiga na ulici. U tom gradu s
dva sunca i tri puna mjeseca na nebu, Cemal može vidjeti kroz zidove, no ne očekuje mnogo od života osim provesti ga s Yasemin, koja pomiče predmete bez da ih
dodiruje. Defne pak može zaustaviti vrijeme i bit će ta koja će unijeti među njima
pomutnju

BIO:

Onur Ünlü rođen je u Izmitu 1973. godine. Nakon što je diplomirao na Anatolijskom fakultetu komunikacijskih znanosti, magistrirao je Fakultetu komunikacijskih znanosti u Marmari. Od 1997. ostvario je više projekata kao scenarist, autor, producent i redatelj. Njegov prvi dugometražni film „Policija“ (2007.) prikazan je na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, uključujući Golden Boll Festival te na Filmskom festivalu u Moskvi. Godine 2008. napisao je i režirao dva fantastična filma, „Klinac“ i „Sin Sunca“.


Osvojio je brojne nagrade na Golden Bollu i Golden Orange Film Festivalu za film iz 2009. „Pet gradova“. Iste godine napisao je scenarij i koproducirao ‟Love, bitter“. 2011. godine njegov dugometražni igrani film „Izuzetno tragična priča o Celalu Tanu i njegovoj obitelji“ nagrađen je za najbolji film i scenarij na filmskom festivalu u Golden Bollu. Članovi glumačke postave također su osvojili nagradu žirija za najbolju izvedbu ansambla.


Njegov posljednji film „Griješimo“ nagrađen je za režiju i glumu na Filmskom festivalu u Istanbulu 2014. Koautor je serije „Leyla i Mecnun“, a režirao je i poznatu televizijsku seriju u Turskoj „Ben de Ozledim“.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​