SPUTNIK

18.07.2020. /

 SUBOTA /

 21:30h /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA:
Rusija
GODINA:
2020
REDATELJ:
Egor Abramenko
ULOGE:
Oksana Akinshina, Fedor Bondarchuk, Pyotr Fyodorov
ŽANR:
SF, mystery, horor
TRAJANJE:
113 min
ORIGINALNI NASLOV:

SPUTNIK

SINOPSIS:

Na vrhuncu hladnog rata ruska svemirska letjelica vraća se s propale misije sa samo jednim preživjelim, zapovjednikom Veshnyakovim. Mlada doktorica dobiva zadatak procjene njegovog mentalnog stanja nakon proživljene traume, no ubrzo shvaća – on se nije vratio sam.

Nemoguće je u “Sputniku” ne pronaći sličnosti s Alienom Ridleya Scotta iako je inspiracija za ovaj uzbudljivi SF kratki film “The Passenger” iz 2017. godine. “Sputnik” svakako osvježava uobičajeni žanrovski prikaz intergalaktičkih čudovišta dajući mu ljudsku notu, no pritom ostaje vjeran žanrovskim kanonima koji će zadovoljiti sve ljubitelje vrhunski produciranih i trilerski napetih SF horora uz sjajne specijalne efekte. Ovaj atraktivan dugometražni prvijenac talentiranog ruskog redatelja Egora Abramenka gledamo prvi u Europi!

BIO:

Egor Abramenko je nagrađivani ruski redatelj reklama i video spotova. Karijeru u samom filmu ostvario je najprije u kratkoj formi, filmom “The Passenger” iz 2017. godine koji je poslužio kao inspiracija za prvo dugometražno ostvarenje mladog redatelja – “Sputnik”.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​