PRINCEZA MONONOKE

04.07.2016. /

 PONEDJELJAK /

 21:15 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA:
Japan
GODINA:
1997
REDATELJ:
Hayao Miyazaki
ULOGE:
Yōji Matsuda Yuriko Ishida Yūko Tanaka Kaoru Kobayashi Masahiko Nishimura Tsunehiko Kamijo Akihiro Miwa Mitsuko Mori Hisaya Morishige
ŽANR:
Avanturistički / Animirani / Obiteljski
TRAJANJE:
134 min
ORIGINALNI NASLOV:

MONONOKE-HIME

SINOPSIS:
Princeza Mononoke je slavni anime film fantastike iz 1997. godine koji je režirao Hayao Miyazaki, a kojemu je to sedmi dugometražni film. Radnja se odigrava u srednjovjekovnom Japanu kada se princ umirućeg plemena našao usred konflikta između šumskih bogova i stanovnika jednog grada koji krče šumu. Film je s uspjehom je prikazan i u kinima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. U SAD-u je film zaradio 2.3 milijuna. Danas se nalazi na listi 250 najboljih filmova na siteu IMDb.com, a Roger Ebert ga je uz to stavio na 6. mjesto na svojoj listi 10 najboljih filmova 1999.
BIO:
Genijalac Miyazaki je stvaralac mnogih popularnih anima filmova, kao i nekoliko manga (japanskih stripova). Za film Spirited Away osvojio je Oscara 2002. godine i film je to s najvećom zaradom svih vremena u Japanu. Filmovi Princess Mononoke i Howl’s Moving Castle bili su ujednako uspješni. Mnogi njegovi filmovi istražuju temu ljudske povezanosti s prirodom, tehnologijom i suživotom između ljudske ambicije i pohlepe.
Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​