CRNA VODA

04.07.2011. /

 PONEDJELJAK /

 22:30 /

 Dvorana Muller, Kino Europa

ZEMLJA:
Belgija, Nizozemska
GODINA:
2009
REDATELJ:
Elbert van Strien
ULOGE:
Barry Atsma, Hadewych Minis, Isabelle Stokkel, Charlotte Arnoldy, Bart Slegers
ŽANR:
Psihološki triler
TRAJANJE:
112 min
ORIGINALNI NASLOV:

Zwart Water / Two Eyes Staring

SINOPSIS:

Sudbina obitelji devetogodišnje Lise stavljena je na kocku kada dje-vojčica otkrije kako je njezina nova prijateljica Karen zapravo duh. Karen otkrije Lisi kako je ona preminula sestra blizanka Lisine majke, koja ju je otrovala kada su obje imale devet godina. Tada i Lisin otac počinje sumnjati kako njegova supruga skriva strašnu tajnu.

‘Crna voda’ je sofisticirani psihološki triler-drama s elementima jezo-vite atmosfere, ali i emocionalna obiteljska priča. Riječ je o napetom, inteligentnom filmu s dubljim značenjem i vrhunskim vizualnim sti-lom – filmu jedinstvenog žanra za nizozemsku kinematografiju.

BIO:

Elbert van Strien studirao je na nizozemskoj Filmskoj akademiji, na odsjeku za redatelje / scenariste. Njegov diplomski rad osvojio je nagradu za najbo-lji nizozemski film. Od tada je napisao i režirao TV dramu, niz reklama za vodeće nizozemske agencije te nekoliko višestruko nagrađivanih kratkih filmova. ‘Crna voda’ je njegov prvi dugometražni film. S naglaskom na inte-ligentne žanrovske filmove, Elbert je napisao scenarije za nekoliko dugome-tražnih filmova, koji su trenutno u fazi zatvaranja financijske konstrukcije: futuristički triler ‘Out Of Mind’ i triler ‘Marionette’, u koprodukciji s film-skim studijem Future Films (Velika Britanija).

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​